Tutorial : Tukar Bullet



Macam mana nak tukar bullet biasa yang warna hitam bulat tu kepada icon yang comel-comel macam gambar di atas? 

1) Dashboard > Template > Edit HTML 
2) Tekan F3 atau CTRL+F dan cari kod ini 

]]></b:skin>

 3) Copy code ni dan paste ATAS code ]]></b:skin>


.post ul {list-style:none;
}
.post ul li {
    line-height: 1.4em;
        background: transparent url(url bullet) no-repeat scroll 0px 4px;
    margin: 0.3em 0;
    padding: 0 0 0.8em 20px;
}

  • Merah - url bullet yang comel-comel. Boleh cari dekat sini

4) Preview. Kalau tak ada masalah, barulah save. 






9 comments:

afifudinsohaini said...

mencari entry terbaik 2012..boleh share entry terbaik korang dalam segmen ni,,.simple,takde syarat.jemput join

http://www.jeritpekik.my/2012/12/segmen-bebas-syaratentry-terbaik-untuk.html

Mimie said...

bagus2....leh dipraktikkan

Wak Gelas™ said...

wahh byknye pemenanng.. iiHHIks

Cik Akma said...

@Mimie hehehe selamat mempraktikkan ;)

Cik Akma said...

@Wak Gelas™ wak tu contoh jelah, heheehehe

Steffany Daph said...

ohhh.cam tu (: cantik lah..

HanaNabihah said...

owh. begitu. blh la buat nanti. thanks =)

Cik Akma said...

@Steffany Daph hehe tq ! jom cuba :)

Cik Akma said...

@HanaNabihah welcome . selamat mencuba :)