Program Kesenian Al-Quran


Pada 24 April 2013 bersamaan hari Rabu yang lepas, kami pelajar Kolej PTPL yang mengambil matapelajaran Islamic Studies telah diberi tanggungjawab untuk mengadakan satu program. Program ini bertujuan menggantikan mid-semester exam yang telah dimansuhkan. Jadi program ni membawa 30% markah kepada setiap pelajar. Jom tengok gambar sebelum, semasa dan selepas program dijalankan.


Fatin tengah gigih beri arahan nak hias audi macam mana . Hihi


Rina, Kak Ayu, Kak Ika, Huda tengah hias pentas bertemakan gold , black & white.


Tadaaa pentas kami dah siap. Dari kiri Kak Ayu, Huda, Emma, Rina, Akma


Aliff tengah pasang tirai siling . Tirai siling? Haha tak tahu nama apa. 
Apasal aku ada dekat belakang tu -__-


Simple je :) 


Semasa pertandingan tulisan khat berlangsung.


Bahasa Arab Bahasa Al-Quran


Peserta-peserta yang baru selesai menjawab ''Matematik dalam Bahasa Arab"


Aktiviti 3 - Bacaan Al-Quran


Juri sedang mengira markah. Hee


Antara penonton yang hadir memberi sokongan. Terima kasih banyak-banyak


Barisan pelajar yang mengambil subjek Pengajian Islam bersama Ustaz Bunyamin. 
Ada sorang pulak sesat warna maroon -.- 

Apa-apa pun alhamdulillah program berjaya dijalankan. Seronok bekerjasama dengan korang walaupun ramai antara korang daripada course Diploma Pengurusan Pelancongan. Wee~ Harap dapat bergabung lagi. Insyaallah. Good Luck untuk final exam 2 minggu lagi. 






7 comments:

Hafizah Alsa said...

program bermanfaat. tahniah dapat selesaikan program.

Cik Akma said...

@Hafizah Alsa alhamdulillah. terima kasih :)

Shakira Pathi said...

Cantiknye tulisan khat bro tu :D

SnA's E-shop said...

ape ni apeni? nampak ontot akak ni? ish ish. hahaha

Cik Akma said...

@Shakira Pathi budak grafik , hee

Cik Akma said...

@SnA's E-shop hahaha takpe ina pon nampak :P

SnA's E-shop said...

kikiki malu ler akak :) takpe2 hehehe